nieuws

OOG Enquête – De vernieuwde Grote Markt een succes? Dit vindt Groningen!

nieuws

Dansen tegen Blaaskanker levert ruim 2.600 euro op voor KWF: “Ik heb er geen woorden voor”

De actie Dansen tegen Blaaskanker die zaterdag plaatsvond in het wijkcentrum in Lewenborg heeft 2.689,51 euro opgeleverd. Initiatiefnemer Robert Daling leeft een dag later op een grote roze wolk.

nieuws

Politie in actie vanwege zwaan bij het spoor: “Op ons verzoek is het dier weggevlogen”

Politieagenten moesten zondagmiddag in actie komen bij Hoogkerk vanwege een zwaan die zich bij het spoor ophield. Dat meldt de politie op sociale media.

nieuws

Afbouwen uitrijden mest zorgt voor dilemma’s: “We gaan over onze grenzen en dat zorgt voor algen en botulisme”

Nog een paar dagen en dan kunnen we naar het stembureau voor de Europese Parlementsverkiezingen. Eén van de belangrijke onderwerpen bij deze verkiezingen is de landbouw. Want welke stappen moeten er gezet worden qua mestbeleid?

nieuws

Geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle door storing bij Meppel (opgelost)

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle hebben zondagmiddag te maken gehad met vertraging. Door een storing was er een tijdlang geen treinverkeer mogelijk.

nieuws

Is klooster Yesse ouder dan gedacht? “Het was een feministisch powerhouse”

Klooster Yesse bij Essen is gesticht in 1215. Althans dat werd tot nu toe altijd aangenomen. Recente opgravingen hebben echter duidelijk gemaakt dat het mogelijk zou kunnen zijn dat verschillende kloostergebouwen er al voor 1215…

nieuws

Raad wil Steunpunt Huren meer geld geven: “Bijna elke student betaalt te veel voor zijn kamer”

Vrijwel de volledige gemeenteraad wil dat het Steunpunt Huren meer geld gaat krijgen. Het idee is dat door meer geld er meer medewerkers aangetrokken kunnen worden en de slagkracht vergroot wordt.

nieuws

Voetbalfeest bij Be Quick 1887 met eerbetoon aan Loed Nieveen: “36 teams uit zeven provincies”

Voetballiefhebbers kunnen zondag hun hart ophalen. Op de velden van Be Quick 1887 vindt het Loed Nieveen-toernooi plaats, waar 36 teams uit zeven verschillende provincies aan deelnemen.

nieuws

Stadspartij en PVV: “Onjuiste informatie gedeeld over daklozen Spilsluizen”

Het College heeft onjuiste informatie gedeeld over de daklozenproblematiek aan de Spilsluizen. Dat zeggen de fracties van Stadspartij 100% voor Groningen en de PVV. De partijen willen de wethouder komende woensdag opnieuw aan de tand…

nieuws

Vierde editie 112GroningenDag succesvol verlopen: “We gaan nadenken over een vervolg”

De vierde editie van de 112GroningenDag die zaterdag gehouden werd in Martiniplaza is succesvol verlopen. Dat laat de organisatie achter de 112-dag weten.

nieuws

Zondag een droge dag met zon, komende dagen bewolkt en kans op regen

De paraplu kan zondag thuisblijven. Het belooft een droge dag te worden waarbij de zon zich ook zal laten zien. In de dagen erna groeit echter de regenkans weer.

sport

Goede prestaties bij Rutger Smith Throwing Games in Stadspark

Veelvoudig kampioen Rutger Smith is zaterdag tijdens de naar hem genoemde Rutger Smith Throwing Games bijna een Nederlands record kwijtgeraakt. De 18-jarige Jarno van Daalen benaderde Smith’s stokoude juniorenrecord kogelstoten tot op 45 centimeter.

nieuws

Veel schade bij botsing tussen taxi en personenauto op Stationsweg

Bij een verkeersongeluk op de Stationsweg zijn zaterdagavond twee personenwagens met elkaar in botsing gekomen. Daarbij ontstond veel schade. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

sport

Oranje Nassau blijft eersteklasser na nederlaag tegen FC Aalsmeer

Oranje Nassau speelt volgend seizoen opnieuw in de eerste klasse. De eerste nacompetitie wedstrijd voor promotie naar de vierde divisie werd zaterdag thuis met 3-2 verloren van FC Aalsmeer uit de eerste klasse B.

nieuws

Motorrijder gewond bij verkeersongeluk Bornholmstraat

Bij een verkeersongeluk in de Bornholmstraat is zaterdagmiddag een motorrijder gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

sport

Nacompetitie: Be Quick zat. Glimmen en Groen Geel door, The Knickerbockers out

Drie clubs uit de derde klasse C speelden zaterdag nacompetitie. Groen Geel en The Knickerbockers voor promotie, Be Quick 1887 voor lijfsbehoud. Voor The Knickerbockers zit het seizoen er op, Groen Geel en Be Quick…

nieuws

Voorlopig geen opvang asielzoekers aan Eemsgolaan: “Eerst met omwonenden in gesprek”

Er worden voorlopig geen asielzoekers opgevangen in een gebouw aan de Eemsgolaan. De gemeente wil eerst met omwonenden in gesprek. Dat heeft de gemeente Groningen zaterdag laten weten aan OOG Tv.

F
U
R